Mansur Yavaş, Doğalgaz aboneleri için harekete geçti

Yayın tarihi: 5 Eylül 2019 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe 3:11 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, tüketicilerden haksız yere alınan doğalgaz sayaç bedelleri için harekete geçti. Yavaş, konu ile ilgili STK’lar ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, EPDK’ya başvuracaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği yaparak doğalgaz abonelerinin haklarının aranması için avukat görevlendirildiğini açıkladı. Milyonlarca doğalgaz abonesini ilgilendiren sorun karşısında ilgisiz kalınamayacağının altını çizen Yavaş, “Ankaralıların yalnız bırakılması düşünülemezdi” dedi.

 

 

 

BirGün’de yer alan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Başkentli doğalgaz abonelerinden haksız alınan sayaç bedellerine ilişkin harekete geçti. Sorunun çözümü için Belediyede düzenlenen toplantıya Başkan Yavaş’ın yanı sıra Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergün Kılıç ve STK temsilcileri de katıldı. Önceki dönemlerde yurttaşlardan haksız alınan sayaç bedelleriyle ilgili şikayetleri çözüme kavuşturacaklarını anlatan Yavaş, “Bunun için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

 

Mansur Yavaş talimatı verdi… İthal dönemi sona eriyor!

 

2013 YILINDA ÖZELLEŞTİRİLDİ

Ankara’ya doğalgazın Büyükşehir Belediyesi tarafından getirildiğini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Belediyenin doğalgaz dağıtım hizmetleri için kurduğu Başkentgaz A.Ş 2013 yılında tümü ile özelleştirilmiştir. Genel düzenlemelerin aksine bu özelleştirme sırasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hisse bırakılmamıştır. Belediyeye Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile verilen yönetim ve denetim kurullarında temsil hakkını düzenleyen hüküm de kaldırılmıştır.”

UYUŞMAZLIKLAR İDARİ YARGI ALANINA GİRİYOR

Yavaş, Başkentgaz’ın dağıtım hizmetlerinin EPDK denetiminde kamu imtiyaz sözleşmeleri kapsamında yerine getirdiğini vurgulayan Yavaş, bu nedenle abone olma ve sözleşme koşullarından doğan uyuşmazlıkların idari yargı alanına girdiği için diğer şirketlerden farklılık gösterdiğini kaydetti.

KAYITSIZ KALAMAYIZ

Problem yaşayan yurttaşların yaşadığı sorunlara kayıtsız kalamadıklarının altını çizen Yavaş, şunları kaydetti:

“Bazı hemşerilerimizce yaşanan sıkıntıların belediyemizle ilgili olduğunu düşünmektedir. Bu konu sosyal medyada da geniş bir şekilde yer almaktadır. 2 milyon aboneyi ilgilendiren bu yakınmalar konusunda bizim ilgisiz kalmamız, dağıtıcı şirket karşısında Ankaralıların yalnız bırakılması düşünülemez elbette. Belirtilen nedenlerle sivil toplum kuruluşları ve tüketici dernekleri ile de iş birliği yapılarak belli başlı yakınma konuları tespit edilmiş, bunların hukuk zemininde giderilmesi, yargı denetiminden geçirilmesi için her türlü hazırlıklar yapılmış, avukatlar görevlendirilmiştir.”