Toplumdan uzak, doğada yaşamak istediler donmuş halde cansız bedenleri bulundu

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 11:15 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 11:16 am

ABD’nin Colorado eyaletinde toplumdan uzakta yaşamaya çalışan iki kız kardeş ve 14 yaşında bir çocuğun Rocky Dağları’ndaki ücra bir kamp alanında cesetleri bulundu.

Kız kardeşler Christine ve Rebecca Vance ve Rebecca’nın 14 yaşındaki oğlunun cesetlerini inceleyen bir adli tıp uzmanına göre ölümlerin nedeni büyük ihtimalle açlık veya soğuk kış şartları. Üçlünün geçen yaz kamp yapmaya başladığı ve kışın öldüğü düşünülüyor.

DOĞADA YAŞAMA TECRÜBELERİ YOKTU

Washington Post gazetesine konuşan Rebecca Vance’in üvey kız kardeşi Trevala Jara, “Rebecca dünyanın gidişatından memnun değildi ve bu yüzden oğluyla kız kardeşini alıp herkesten uzak yaşamak istiyordu” dedi.

Jara, 40’lı yaşlarındaki iki kız kardeşin medeniyetten uzakta hayatta kalma tecrübelerinin olmadığını, Colorado dağlarında yaşamak için internetten video izlediklerini anlattı Jara “Bu konuda tecrübeniz yoksa bunu başaramazsınız. İnternetten videolar izleyip medeniyetten uzakta hayatta kalmayı beceremezsiniz. Hazırlıksız oldukları için açlıktan öldüler. Ağustos ayında bize veda etmeye geldiklerinde onları durdurmaya çalıştık ama bizi dinlemediler bile. Kararlarını çoktan vermişlerdi.” dedi.

Colorado Springs’teki hayatlarını terk edip dağa çıkan üçlünün ölüm nedenleri, adli tıp raporunun hazırlanmasının ardından kesinlik kazanacak.

BARINAK YAPMAK İSTEMİŞLER

Gunnison Adli Tabibi Michael Barnes cesetlerden ikisinin 2 bin 900 metre yükseklikteki kamp alanında bir çadırda, birinin de çadırın dışında bulunduğunu söyledi.

Barnes üçlünün bir barınak yapmaya çalıştığının, fakat kış şartları ağırlaşınca bundan vazgeçtiğinin anlaşıldığını da ekledi. Barnes “Kış beklediklerinden erken geldiği için çadırlarına sığınarak hayatta kalmaya mı çalıştılar diye merak ediyorum. Yanlarında doğada hayatta kalmak ve toplayıcılık üzerine epey kitap vardı. Fakat anladığımız kadarıyla yiyeceklerini bölgedeki bir bakkaldan alıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Yalnız yaşayan adamın öldüğü 8 yıl sonra tesadüfen anlaşıldı…