Doğa Koleji’nin elektriği, borç yüzünden kesildi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe 2:14 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2019 Perşembe 2:15 pm

Doğa Koleji’nde yaşanan mali kriz ve maaş sorunuyla ilgili AKP hükümetinden ‘sorunla ilgileneceği’ yönünde açıklamalar gelse de, kolejden kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Doğa Koleji’nde maaşları ödenmeyen öğretmenlerin eylemleri velilerin de desteğiyle sürerken, dün akşam Saray Sözcüsü İbrahim Kalın’dan açıklama gelmiş; Kalın MEB’in konuyla alakalı hazırlığı olduğunu söylemişti.

Doğa Koleji velileri isyan etti: Teşvik veriyorsan sessiz kalmayacaksın

Ancak Doğa Koleji Ankara Eryaman Kampüsü’nde öğrencileri mağdur edecek yeni bir gelişme yaşandı. Ödenmeyen fatura nedeniyle okulun elektriği kesildi.

CHP eski Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş elektriğin kesildiğine dair tutanağı Twitter hesabından paylaştı.

AİLELERE POLİS KUŞATMASI

Yarkadaş, velilerin okula gittiklerinde çok sayıda polisle karşılaştığını da aktardı.

“Borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen #DoğaKoleji Eryaman önünde buluşan aileleri, çok sayıda polis karşıladı. Neredeyse kişi başına bir polis düşüyor. Aileler ise bu duruma anlam veremiyor. Oysa ki; onlar sadece seslerini duyuracakları bir basın açıklaması yapmak istiyor.”
Öte yandan Yarkadaş, okula ait birçok kampüste ödenmeyen borçlar yüzünden internet kesintilerinin başladığını, bazı okullarda ise elektriğin jeneratörler aracılığıyla verildiğini belirtti.