Doç. Dr. Nedim Malkoç yerine getirilen Topal’ın öğrenci olduğu ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 2:17 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 2:17 pm

Görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Nedim Malkoç’un görevini üsteleneceği açıklanan Dr. Öğretim Üyesi Hasan Fehmi Topal’ın Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde öğrenci olduğu öğrenildi.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden dün yapılan açıklamada Nedim Malkoç’un “görülen lüzum üzerine” görevden alındığı ve yerine eski Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Topal’ın vekaleten atandığı duyurulmuştu. Topal’ın hala Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde 13 dönemdir lisans öğrencisi olduğu öğrenildi. 13 dönem ortalamasının ‘0’ olduğu ifade edilen Topal’ın bu dönemin sonunda yasa gereği bölüm ile ilişkisinin kesileceği ortaya çıktı.

Boğaziçi’nin 6 fakültesinin dekanlığını İnci ve yardımcıları yürütüyor!

AKP’YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN BURA’DA YÖNETİCİLİK

Dr. Öğretim Üyesi Topal, 2 Şubat günü Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Ensitütüsü’ne 1416 no’lu yasaya dayanarak Enstitünün bu yönde herhangi bir talebi olmamasına rağmen Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştı.
Topal, 2003 yılında kurulan AKP’ye yakınlığı ile bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 1416 no’lu yasaya dayanarak üniversitelerine yapılan bu atamaların Boğaziçi Üniversitesi liyakat ölçülerine ve atama ve yükseltme kriterlerine uymadığını açıklamışlardı.

Topal başkanlığındaki BURA heyetinin MÜSİAD ziyaretinden:

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Nedim Malkoç’un yerine eski Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Topal vekaleten atandı.

Bugün Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden yapılan açıklamada Malkoç’un “görülen lüzum üzerine” görevden alındığı ve asaleten bir atama yapılana kadar Genel Sekreterlik görevini Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Fehmi Topal’ın yürüteceği duyuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde görevden alma