Doç. Dr. Ali Murat Kırık uyardı: Şimdilik kripto para piyasasından uzak duralım

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 1:26 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 1:43 pm

2 milyar dolarlık kripto vurgununa ilişkin konuşan Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Döner mi dönmez bilemeyiz. Ancak şunu biliyoruz: Bunun gibi birçok şirket var.” diyerek yasal bir zemine oturtulmayan kripto para piyasasından uzak durulması gerektiğini söyledi.

Dijital İletişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye’de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto parayla yurtdışına çıktığı iddialarına ilişkin konuştu. Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan Doç. Dr. Kınık, “Şu an yasal bir zemine oturtulmayan bu kripto para piyasasından uzak duralım.” dedi.

Son dönemlerde kripto paraya yoğun ilgi yaşandığını söyleyen Doç. Dr. Kırık, “Bizim sorunumuz kripto parayla değil sorun kripto paraların satışını gerçekleştiren aracı şirketlerle” dedi. Doç Dr. Kırık, paranın sanal olmasının dolandırıcılık faaliyetlerini artırdığını belirtti.

Thodex’in bakım çalışmasında olduklarına ve 4-5 gün içinde geri döneceklerine ilişkin açıklamasını hatırlatan Doç. Dr. Kırık, “Döner mi dönmez bilemeyiz. Ancak şunu biliyoruz: Bunun gibi birçok şirket var.” dedi.

Thodex’in reklamlarında kullanılan ünlü isimlere de değinen Doç. Dr. Kırık, “Güveni böyle tesis ediyorlar. Mesela ben bakıyorum bunun reklamında oynuyorlarsa kendi markalarını riske atmazlar diyorum ve güveniyorum.” şeklinde konuştu.