Dizüstü tasarımları baştan aşağı değişiyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:34 pm

Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz yıl 18 Ekim’de gerçekleştirdiği etkinlikte yeni nesil MacBook modellerini tanıtmıştı. Yeni nesil MacBook modellerinin en dikkat çekici yönü ise çentik tasarımıyla gelmesiydi. Peki yeni nesil MacBook modellerinde kullanılan bu çentik tasarımı farklı markalarda da karşımıza çıkabilir mi?

Açıkçası bu sorunun cevabını tahmin etmek çok da güç değil. Keza Apple’ın teknoloji tarafındaki her hareketi taklit ediliyor. Bu duruma daha önce defalarca şahit olmuştuk. Dolayısıyla bu durumun tekrarlanmaması için de bir neden bulunmuyor.

 

MacBook

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan bazı analistler, çentik tasarımına sahip laptop modellerinin kısa sürede hızla yayılacağı konusunda hem fikirler. Zaten bu tarz modellerin yayılmasının önünde de bir engel bulunmuyor.

Hali hazırda pek çok laptop üreticisi baz modellerinde çerçeveleri olabildiğince ince tutmaya çalışıyor. Hatta bazı isimler sırf bu yüzden kamera modülünü farklı noktalara yerleştirmeyi bile denedi. Örneğin Huawei kamera modülünü klavyeye yerleştirmişti. Fakat bu tasarım çok tutmadı.

Dolayısıyla çentikli tasarım ile kamera tarafındaki olumsuz tablo ortadan kalkabilir. Bakalım çentikli ekran tasarımını uygulamaya başlayan ilk isim kim olacak? Bunu merakla bekliyoruz. Bu arada merak edenler için belirtelim. Dizüstü bilgisayarlarda çentikli tasarımı kullanan ilk isim Apple oldu.

Yapay zeka toplumsal olayları ortaya çıkaracak: Büyük değişim kapıda