Dizi setini gerçek sanıp ihbar ettiler

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 3:21 pm

Malatya’da dizi setinde çekilen silahlı kavga sahnesini gerçek sanan yurttaşlar, polis ekiplerine ihbarda bulundu. Oyuncular gerçek polislerin geldiğini görünce şok oldu.

Çekimleri devam eden Girift isimli yeni dizinin, çatışma sahnesi sırasında çevredeki yurttaşlar, silahlı kavga olduğuna ilişkin ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken polisler, dizi setinde silahlı kavga sahnesinin çekimlerinin olduğunu belirledi. Oyuncular ise gelen polisleri görünce ne olduğunu anlamaya çalıştı. Yanlış anlaşılma olduğunu anlayan dizi ekibi ve polisler derin bir nefes aldı.

IŞIK: SİLAH PATLADI, 5 DAKİKA SÜRMEDİ GELMELERİ

Filmin yönetmeni Haydar Işık, İstanbul, Ankara ve İzmir’de çekimler yaptıkları zaman bu tarz durumlar ile karşılaşmadıklarını kaydederek, “Malatya’da bu tarz çekimlerin az olması dolayı halkın doğal olarak böyle kalabalığa karşı ‘acaba bir olay mı var’ diye müdahale etmesi çok doğal geldi bana. Tabi onlar da ilk defa böyle bir ambiyans görüyor. Tabi biraz alışacaklar. Çünkü artık Malatya platoya dönecek. Biz sahneyi canlandırdık. Bir tane silah patladı, 5 dakika sürmedi polislerin gelmeleri” diye konuştu.

“SET ORTAMLARINDA BU TARZ ŞEYLER OLUYOR”

Oyuncu Ayberk Yılmaz ise talihsiz bir olay yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

“Aslında set ortamlarında bu tarz şeyler oluyor. Ben daha önce bir defa daha karşılaşmıştım. Malatya’ya geldikten sonra Malatya halkının ne kadar misafirperver olduğunu gördük ama bu olayda da ne kadar duyarlı olduklarını gördük. Bu tarz toplumsal olaylarda genelde halkımız bazen duyarsız kalabiliyor. Burada gerekli birimlerden özellikle dış çekimler için izinler alınıyor ancak halkın bunu bilmesi mümkün olmuyor. Bir yanlış anlaşılma olmuş. Duyarlı vatandaşlarımız da gerekli birimlere iletmişler hızla bir şekilde ekipler geldiler. Polislerin çok hızlı cevap vermesi çok müthiş bir şey. Çok duyarlı bir hareket aslında. Bizim adımıza da mutluluk verici bir şey. Çok keyifli bir şekilde çekimlerimiz de devam ediyor”