Diyarbakır’ı ikiye bölecek proje askıya alındı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:23 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:24 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demiryolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün Diyarbakır’ı, demiryolu boyunca boydan boya ikiye bölecek çift taraflı yol projesini askıya aldı.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Ulaştırma Bakanlığı’nın kararında söz konusu projeye gelen tepkilerin etkili olduğunu söyledi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Aydemir, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun önümüzdeki günlerde projeye ilişkin nasıl bir adım atılacağına karar verileceğini söylediğini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Devlet Demiryolları, 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da bulunan tren rayları boyunca 2 metre yüksekliğinde 12 kilometre uzunluğunda ve 50 santimetre genişliğindeki beton duvarın yapımına başlamıştı.

Duvar yapımına tepki gösteren ve Diyarbakır Ticaret Odası, kentteki iş insanları dernekleri ve TMMOB’a bağlı odaların aralarında bulunduğu kentteki 21 sivil toplum örgütü (STÖ), duvarın kentin bütüncül gelişmelerine dikkat edilmeden ve kent dinamikleriyle paylaşılmadan gerçekleştirildiğini, duvar ile kentin batıdan doğuya ikiye bölündüğünü belirterek projeden vazgeçilmesini istemişti. (TP)