Diyarbakır’daki öğretmenler Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlanıyor iddiası

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 5:57 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 6:01 pm

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Diyarbakır’daki öğretmenlerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlandığını öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yapacağı miting hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Yıldırım Kaya, öğretmenlerin, Erdoğan’ın mitingine katılmaya zorlandığını öne sürdü.

“CUMHURBAŞKANI’NA YAKIŞMIYOR”

Kaya iddiası hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’a gelecek; hoş gelir, sefa gelir. Ancak yaptığı iş şu; okullarda öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ek derste derse girenleri zoraki, ama onun dışındaki tüm öğretmenleri kendi mitingine katılmaya zorluyor. Eğer öğretmenin mitinge katılmasını istiyorsan önce, 15 Ekim’de öğretmenin Ankara’da yapacağı mitinginin önündeki engelleri kaldır. Öğretmen kendi haklarını haykırmak için sizin mitinginize de gelebilir ama bu, işgüzar yöneticilerin zorla okuldaki öğretmenlere ‘Katılacaksınız, selfie çekineceksiniz ve bunu bize göndereceksiniz’ diyerek bir uygulama olamaz. Bu, Cumhurbaşkanı’na yakışmıyor.”

VALİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜ UYARDI

Yıldırım Kaya, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’yi iddiaları konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Kaya konuyla ilgili şunları söyledi:

“Diyarbakır’da yapacağın mitinge katılımın metazori ile bir katılım olduğu aşikar olacak. Buradan Diyarbakır Valisi’ni uyarıyorum, İl Milli Eğitim Müdürü’nü uyarıyorum. Her şeyden önce de Cumhurbaşkanlığı makamını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Bakan Özer kariyer sınavını eleştiren öğretmenlere ‘troller’ dedi