Diyarbakır’da su faturasını ödeyemeyen esnafa icra tehdidi

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 11:11 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 11:11 am

Tam kapanma sürecinde destek alamayan esnaf zor durumda kalırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi skandal bir karara imza attı. Diyarbakır’da bir esnaf, bin 578 TL değerindeki su faturasını ödeyemeyince Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) tarafından kendisine icra takibi başlatılacağı haberi verildi. Esnaf 10 gün içerisinde borcunu ödeyemezse hakkında haciz işlemleri başlatılacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kısıtlama kararları ve tam kapanma kararının ardından maddi destekte bulunulmayan esnafın durumu gittikçe kötüleşiyor. Son olarak Diyarbakır’da bir işletmenin sahibi olan esnaf, dükkanı için gelen 1.578 TL değerindeki su faturasını ödeyemedi. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından kendisine çekilen ihtarnamede, esnafın 10 gün içerisinde borcunu ödememesi halinde İcra ve İflas Kanunu uyarınca icra takibine gidilerek haciz işlemlerinin başlatılacağı bilgisi yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öte yandan, geçtiğimiz hafta salgın nedeniyle ekonomik zorluk çeken ‘esnafa destek’ önergesi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti.

Esnafa destek önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi