Diyarbakır’da provokasyon! STK’lerin olduğu binaya silahlı saldırı

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 2:37 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 5:49 pm

Diyarbakır Yenişehir’de birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) ofisinin yer aldığı Nuyap Office Center’a dün gece kimliği belirlenemeyen bir kişi silahlı saldırı düzenledi. Provokasyonun ardından Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, “Saldırının tüm boyutlarının ortaya çıkarılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır’da dün gece saat 01.00 sıralarında iş merkezinin önüne gelen yüzü maskeli saldırgan, binanın kapısına iki el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İş merkezinde avukatlık bürolarının ve ticaret ofislerinin yanı sıra Botan International, Dayanışmanın Kadın Hali (DAKAHDER), Kurdish Studies Center (KSC), Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırma Enstitüsü (DISA), Şeyh Said Derneği gibi Kürt STK’si bulunuyor.

“TÜM BOYUTLARIYLA OTAYA ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu yaptığı açıklamada saldırının sorumlusunun bir an önce belirlenip cezalandırılması için gerekli adımların atılmasını talep ederek “Saldırının tüm boyutlarının ortaya çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Cemevine yapılan provokasyona tepki! Saldırı aydınlatılmalı