Diyarbakır’da patlama: 7 ölü ve 10 yaralı!

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 7:21 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma 6:44 am

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde teröristlerce tuzaklalanan patlayıcı, minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Valilik, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi. Gece saatlerinde ise ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Olay sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi.

BAKAN SOYLU: ŞEHİT SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, odun toplayan köylüleri taşıyan  kamyonetin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşların sayısının 7’ye yükseldiğini açıkladı. Bakan Soylu, “7 kardeşimiz Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur” dedi. Yaralı 10 kişinin tedavisi ise sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 4 ÖLÜ, 7’Sİ AĞIR 13 YARALI

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Kulp ilçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 7’si ağır 13 köylü vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.