Diyarbakır’da MHP’ye ihaleye fesat operasyonu

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 1:13 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 2:10 am

Diyarbakır’da feshedilen MHP İl Teşkilatı‘nın başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı. Gözaltı sebebinin ise ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat karıştırma’ olduğu iddia edildi. Sözcü gazetesi, Teşkilat Başkanı’nın cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alındığı öne sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün yaptığı açıklamayla Diyarbakır İl Örgütü’nün ‘görülen lüzum gereği’ feshedildiğini ve kapatıldığını duyurdu. Bugün ise MHP Diyarbakır İl Örgütü’ne ‘ihaleye fesat’ operasyonu yapıldı. Operasyon bilgisinden önce MHP’nin yaptığı görevden almalar içeriden bir bilgi sızdırılma olup olmadığı akıllar getirildi.

Tigris’in haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı C.K. ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

“İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE USULSÜZLÜK”

Emniyete götürülen İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ifade işlemleri devam ederken gözaltı gerekçesinin ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat karıştırma’ olduğu iddia edildi.  Öte yandan bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı da iddialar arasında.

FERİT ASLAN: DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR, TEŞKİLAT BAHÇELİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

TELE1’e bağlanan MedyaScope Muhabiri Ferit Aslan, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’na düzenlenen operasyonla ilgili bilgi verdi. Ferit Aslan şunları dile getirdi: “Sabah saatlerinde savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında il başkanı dahil dört kişi gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu için başka aramaların olduğunu teyit edemedik. MHP İl Teşkilatı,  Diyarbakır’da bir ormana Devlet Bahçeli’nin ismini vermek istemesiyle gündeme gelmişti”

SÖZCÜ: TEŞKİLAT BAŞKANI ÇOCUK İSTİSMARINDAN GÖZALTINA ALINDI

Sözcü gazetesi, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı Başkanı C.K’nin ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamasıyla gözaltına alındığını iddia etti. Sözcü’nün haberi şöyle:

“C.K’nın küçük yaşta çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla ailesinin şikâyeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. C.K’nın Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor. Başsavcılık, çocuğun yaşının küçük olmasından dolayı soruşturmaya yayın yasağı getirdi.”

TELE1’E MHP’YE ULAŞMAYA ÇALIŞTI

TELE1’in ulaşmaya çalıştığı MHP’li isimler, olayla ilgili bilgileri olmadığını ifade etti.

FERİT ASLAN: TUTUKLANDI

Ferit Aslan, Twitter hesabından Eski MHP Diyarbakır İl Başkanı C.K’nin Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığını duyurdu.

 

MHP Diyarbakır İl Teşkilatı feshedildi