Diyarbakır’da kadın hakem darp edildi…

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 8:46 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2019 Cumartesi 8:46 pm

Diyarbakır’da hakemlik yapan Perihan İlçektay saldırıya uğradı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Perihan İlçektay’a yapilan çirkin saldırıyı kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı ve gerekli incelemeleri başlatip yasal sureci yakinen takip edip suçluların gerekli cezayi alması hususunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Diyabakır’da kadın hakem Perihan İlçektay özel maçta saldırıya uğradı. Tartışmalı bir pozisyon sonrası diz kapağına tekme atılan hakem, hastanede tedavi altına alındı. Hakemin dizinde şişlik olduğu belirtildi.

UEFA tarihinde bir ilk! İstanbul’daki Süper Kupa finaline kadın hakem…

SONUNA KADAR TAKİPTEYİZ

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamasında, “İlimizde oynanan Veteran Lig’i müsabakasında görev alan Kadın Bolgesel Hakemimiz Perihan İlçektay’a yapilan çirkin saldırıyı kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı ve gerekli incelemeleri başlatip yasal sureci yakinen takip edip suçluların gerekli cezayi alması hususunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yapılan bu çirkin saldırı sadece Diyarbakır hakemliğine değil tüm Turk futboluna ve ülkemizin değerleri olan tum kadın hakemlerimize yapilmistir. TFFHGD Yonetim Kurulu olarak spor taban birliklerine ortak cağrımızdır, bu çirkin saldırıya karşı ortak tutum sergileyerek birlik ve beraberliğimizi gosterme günü gelmiştir.

Kadına şiddete bir kez daha DUR diyor bu çirkin saldırıyı tekrar ve tekrar kınıyoruz” denildi.