“Diyarbakır’da hastalar kobay olarak kullanıldı” iddiasına DEM Parti’den suç duyurusu

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2024 Perşembe 5:27 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 Perşembe 5:27 pm

DEM Parti, Diyarbakır halkının Covid döneminde ‘kobay‘ olarak kullanıldığına ilişkin iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, 2020’de koronavirüs sürecinde Diyarbakır’da uygulanan ‘Türk Işın Tedavi Yöntemi’nde hastaların kobay olarak kullanıldığını ve bu nedenle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından DEM Parti, skandalda adı geçen Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal, Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, Mehmet Soylu ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

DEM Parti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuz, Diyarbakır’da Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak “Türk ışını” adlı cihazı denediğine dair iddialara ilişkin Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal, Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, Mehmet Soylu ve tespit edilecek diğer tüm şüpheliler hakkında ‘insan üzerinde deney’, ‘nefret ve ayrımcılık suçu’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ gerekçeleriyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu” denildi.

Diyarbakır’da covid hastalarının kobay olarak kullanılmasının siyasi bağlantıları kimler? Cenap Ekinci eski İçişleri Bakanı’nı işaret etti

Kaynak: ANKA