Diyarbakır’da bir imam meslektaşının karısını kaçırmıştı! Kadın koruma altına alındı

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 10:58 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 10:58 am

Diyarbakır’da görev yapan bir imamın başka bir imamın karısını kaçırması gündem olmuştu. Konuya ailelerin de dahil olmasıyla birlikte olay büyürken, kaçırılan imamın eşi S.A’nın koruma altına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde görev yapan imam A.A, aynı ilde görev yapan meslektaşı H.A’nın eşi S.A’yı Şanlıurfa’ya kaçırdı. Olay ilçede büyük yankı uyandırdı. Araya kanaat önderlerinin girmesiyle olay yatıştırıldı.

SOSYAL MEDYADAN TANIŞTILAR

AMİDA Haber’in edindiği bilgiye göre; eşi kaçan imam H.A’nın 5 yıldır İslamköy’de görev yaptığı, biri 5, biri 2 yaşında iki çocuğu olduğu öğrenildi. H.A’nın eşinin kaçtığı İmam A.A’nın ise Şırnak’ın İdil İlçesi’nde görev yaptığı belirtildi. İddialara göre, kaçırılan S.A adlı kadın ile imam A.A sosyal medya üzerinden tanıştı.

İMAM CAMİDEYKEN EŞİNİ BAŞKA İMAM KAÇIRDI

Bir süre sosyal medya üzerinden ilişkileri devam çift geçtiğimiz hafta kaçmaya karar verdi. Sözleşen S.A ile A.A H.A’nın camide olduğu sırada arabaya binerek kaçtı.

KARISI KAÇIRILAN İMAMA “ÖLDÜRECEKSİN” BASKISI

Dün basına yansıyan iddialara göre, imam H.A’nın eşinin yakınlarının, A.A’yı öldürmesi için H.’ya baskı yaptığı “Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın” diyerek talimat verdi. Araya kanaat önderlerinin girmesi ile olay sakinleştirildi.

İMAMIN KAÇIRDIĞI S.A KORUMA ALTINA ALINDI

İmam A.A ile birlikte Şanlıurfa’ya kaçtığı/ kaçırıldığı iddia edilen H.A’nın eşinin “can güvenliği” nedeniyle koruma altına alındığı öğrenildi. İmam H.A’nın da olaydan sonra Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade verdiği, CMK’dan avukat istemediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

İmamoğlu Paris’teki ‘İstanbul Evi’nin açılışında en büyük hayalini anlattı

Kaynak: amida haber