Diyarbakır’da AKP ve MHP’den istifa eden 150 kişi CHP’li oldu

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 6:14 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 6:14 pm

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, AKP ve MHP’den istifa eden 150 kişi, düzenlenen törenle CHP’ye katıldı.

Diyarbakır Bağlar’da AKP ve MHP’den istifa eden 150 kişi kendileri için düzenlenen törenin ardından CHP’ye katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağlar İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen halk buluşmasında CHP’ye katılan 150 kişiye rozetleri takıldı. Programa CHP il yönetim kurulu üyeleri, CHP Doğu Masası Bölge Koordinatörü Av. Cevdet Nasıranlı, CHP eski il başkanları Şerif Doğru, Abdurrahman Aslan ve CHP’li avukat Sertaç Eke, Bağlar ilçesinden birçok vatandaş katılım sağladı.

CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, yaptığı açıklamada,”Şu anda bizler bir aile toplantısı yapmak için buradayız. Tavsiyelerimizi, fikirlerimizi hep birlikte burada dile getireceğiz. Burada ne konuşursak konuşalım ama CHP’liye yakışır bir davranış içerisinde olalım” ifadelerini kullandı.

“HALKIN GÜVENCESİ OLDUK”

Aşılması gereken birtakım sorunları beraberce aşacaklarını, eksiklikleri hep birlikte gidereceklerini ifade eden Yavuz, “Birbirimize, partimize sahip çıkalım, sevgi ile yaklaşalım. Hep birlikte kenetlenirsek, tek vücut olursak, bu güç ve azimle iktidara yürüyeceğimize inanıyorum. Demokrasi, Hukuk, özgürlükler adına ülkemiz gerçekten zor günler geçirmekte, daha zor günler de bizi beklemekte. Ülkemiz gibi Bağlar’da da pek iyi şeyler olmuyor. Esnafımız zor durumda, çiftçiler zor durumda. Kara günlerden çıkışın yolu demokrasiden geçiyor. AK Parti hükümeti tarafından sistematik bir şekilde adaletin katledildiği bir süreç yaşıyoruz. ‘Bu solcular her şeye karşı çıkar’ diyorlardı ama bakınız biz her mağdurun yanında, çiftçinin yanında ve AK Parti iktidarının karşısında, belgelere ve hukuka dayanarak vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ediyoruz. Biz CHP’liler halkın tek güvencesi olduk” diye konuştu.

“SEÇİM İÇİN HAZIRLANIYORUZ”

Ülkenin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi:

“CHP’nin iktidar olması için hepimiz taşın altına elimizi koyacak ve bu konuda üstümüze düşen vazifeyi yapacağız. Kalelerimizi korumalıyız, yeni mevziler kazanmalıyız. Bu nedenle önümüzdeki seçimler çok hayati seçimlerdir. 48 mahallemizin 44’ünde üye çalışmalarımızı yaptık. Bağlar ilçe örgütü olarak saha çalışmalarımız kapsamında yaptığımız üyelik sayıları ile 17 ilçe başkanlığımızdan daha fazla sayısal ve yüzdelik oranda üye katılımında başarı gerçekleştirdik. Seçimlerimizin sigortası olan sandık görevlilerimizi belirledik, belirlemeye de devam ediyoruz.”

“Öbek örgütlenmesi dediğimiz mahalle, sokak, site, apartman, köy ve belde sorumlularımızdan oluşacak çalışma grubumuzda yer almak isteyen partililerimizin isimlerini aldık, almaya da devam ediyoruz. Ay sonunda bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. İlçemizde, sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız, gönüllü partililerimiz, bulunduğunuz mahallenin, sokağın, sitenin, apartmanın doğal sorumlusu olduğunuzu unutmayın.”

“Başarılı ve özverili geçen örgütsel çalışmalarımız ve siz değerli partililerimizin omuz vermesi, partisine ve ilçesine sahip çıkması neticesinde daha güzel günlere hep birlikte ulaşacağımızı düşünüyorum. Kimse kimseyle her konuda aynı fikirde olmak zorunda değildir. Zaman zaman fikir ayrılığına düşsek bile bu bizim ne kadar demokratik bir yapıdan geldiğimizin göstergesidir. Ancak bu fikir ayrılıkları asla örgütümüzle bir çatışma olarak adlandırılamaz. Bizim örgütümüzle hiçbir kavgamız olamaz. Bizler büyük bir aileyiz, Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz. Partimizin ve ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket etmekle mükellefiz. Bu toplantıda eksikliklerimiz ve yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunarak, önerilerinizi dinleyerek bir özeleştiri yapacağız.”

“HELALLEŞMEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

CHP Doğu Masası üyesi avukat Cevdet Nasıranlı, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme söylemini hatırlattı ve “Bizler açılmış olan bu yolda genel başkanımızın her zaman destekçisi olacağımızı, bu ülkeyi bu ekonomik buhrana sokan kadrolarla mücadele edeceğimizi burada söylemek istiyorum” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu sorunlara dikkat çeken Nasıranlı, “Bizleri küçük görüyorlar ve bu sorunları 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin değil dış mihrakların bize yaşattığını söyleyecek kadar beyinlerinin küçük olduğunu görüyoruz. Bizler en kısa zamanda bu ülkeyi halkımızla, genel başkanımızın liderliğinde, CHP’nin kıymetli kadrolarıyla bu ülkeyi bu buhrandan kurtarıp kucaklaşmayı, helalleşmeyi gerçekleştireceğiz. Kavga dilini ortadan kaldırarak, bütünleşerek sorunları ortadan kaldırmaya CHP’nin talip olduğunu ve bunu başaracağımıza benim inancım tamdır” dedi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “beşli çete” davası