Diyarbakır’da AKP İlçe Başkanlığı’na saldırı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 11:19 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2021 Cumartesi 12:58 am

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AKP Hani ilçe binasına molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde kimliği belirsiz bir şahıs AKP Hani ilçe binasının önüne gelerek elindeki molotof kokteyli ateşe vererek ilçe binasına doğru fırlattı. Şahıs saldırı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçarken, o anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan polis, saldırgan M.E. ve ona yardım ettiği belirlenen Ş.B.’yi operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgulanmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“18.06.2021 günü saat 21.10 sıralarında Ak Parti Hani İlçe Binasına yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıyla ilgili olarak, olayın faili olduğu tespit edilen M.E. ve olay esnasında gözcülük yapan Ş.B. isimli şahıslar yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmışlardır. Saldırıda kayda değer herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Konu ile ilgili tahkikat Hani Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam etmektedir”