Diyarbakır’a kayyım atanan Vali, belediyede Erdoğan’ın fotoğrafının olmamasına içerlemiş

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:34 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:57 pm

Diyarbakır’a kayyum atanan Vali Hasan Basri Güzeoğlu’ndan ilk açıklama geldi. Vali, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerinin Belediye binasından kaldırılmasına’ içerlemiş

31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Mızraklı, kendisinden önce kayyum olarak görev yapan Cumali Atilla’nın belediye binasında kendine özel yaptırdığı odayı ifşa etmişti. Gece geç saatlerde İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı bir açıklamayla görevden alınan Mızraklı’nın, kayyumu ifşa ettiği videosu yeniden gündeme gelmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı’nın yerine  kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeoğlu görevi devraldı.

Diyarbakır’da kendine saray yaptıran kayyum yeniden görev başında

Görevi devralan Vali Hasan Basri Güzeoğlu’ndan ilk açıklama geldi.

Kayyım Güzeloğlu,  “Yargı organları tarafından yürütülen 9 ayrı soruşturma ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 3 soruşturma devam etmektedir. Çok kısa bir süre içerisinde belediye yönetiminde olmalarına rağmen bugün başladığımız gün itibariyle belediye binasında bile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını kaldıran, her alan da dahi bile buna tahammül edemeyen bir anlayışın yerine biz herkesi kucaklayan bir anlayışla göreve başlıyoruz” dedi.

Güzeloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yargı organları tarafından yürütülen 9 ayrı soruşturma ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 3 soruşturma devam etmektedir. Anayasanın verdiği yetki ve yasal çerçevede bugünden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış, şahsım Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı vekili görevine başlamış bulunuyorum. Seçim sürecinden bugüne devam eden, halkımızın gözü önünde olan bir dizi vicdanları yaralayacağı, kabul edilemez uygulamalar gerçekleşmiştir.

Aziz şehitlerimizin yakınlarının iş akitlerinin fesh edilmesi, belediyede daha önce hizmet almış birçok kamu görevlisinin yerlerinin haksız değiştirilmesi, yargı kararı olmasına rağmen göreve iade edilmemeleri, terörden yargılananların belediyede görevlendirilmesi, eş başkanlık uygulamasının hayata geçirilmesi, imar planlarında yapılan cami imar planlarının iptal edilmesi gibi mahşeri vicdanı yaralayıcı bir dizi uygulamalar yapılmıştır.

Belediyenin kaynakları yeniden PKK terör örgütüne, işbirlikçilerine tahsis edilmeye başlanmıştır. Devletin ve milletin emanetinin bu şekilde terör örgütüne, işbirlikçilerine kadar kullanılması kabul edilemez. Belediye, seçim sonrası dönemde şanlı Türk bayrağımızı belediye kimlik kartlarından başlayarak internet sitelerinden de kaldırmıştır.”

 

Devlet Bahçeli’den Süleyman Soylu’ya Kayyum tebriği