Diyarbakır yangınında 504 hayvan öldü: Afet bölgesi ilan edilmeli

Yayın tarihi: 21 Haziran 2024 Cuma 9:47 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2024 Cuma 9:47 pm

Haber: Arif Bulut

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan ve 66 kilometrelik alanda etkili olan yangında 504 hayvan öldü oldu, 214 hayvan ise yaralandı. Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu, “Yangın bölgesi afet alanı ilan edilmeli” dedi

Diyarbakır ile Mardin arasındaki bölgede çıkan yangına dair paylaşılan son bilgilere göre 11 kişi yaşamını yitirdi. Yangında 504 hayvan ölürken 214 hayvan ise yaralandı. 10’u Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’ndan olmak üzere Dicle Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Mardin bölgesinden toplamda yaklaşık 50 veteriner hekim hayvanlar için yangın bölgesine gitti.

Diyarbakır ve Mardin’deki yangın faciasında can kaybı 11’e yükseldi

AFET İLAN EDİLMELİ

Yangın bölgesinde bulunan Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Ali Süleymanoğlu,  Tarım ve Orman Bakanlığı’na geçimini hayvancılık ile sağlayan yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi çağrıda bulunarak, “Tarım ve Orman Bakan Yardımcısının bugün veya yarın bölgeye gelecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bir çağrımız var. Bu durum için ‘afet’ ilan edilmeli ki sürü bazlı bir değerlendirme yapılması gerekiyor. Ki hayvan sahiplerinin ekili alanları zaten yangın nedeniyle yok oldu. Daha büyük zararlara neden olmamak için yetkililerin buna dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

504 HAYVAN ÖLDÜ

Resmi tutanaklara yansıyan son durumu paylaşan Süleymanoğlu, şuana kadar 504 hayvanın öldüğünü olduğunu ve 214 hayvanın ise yaralandığını söyledi.

“504 ölü, 214 yaralı var. Tabi bu rakamlar resmi tutanaklara yani Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı personeller tarafından raporlaştırıldı. Bizimle paylaşılan bu rakamlar en son tutulan tutanaklara geçen rakamlardır.”

BARINAKLARA SEVK EDİLDİLER

2 kaplumbağa, 2 eşek ile 1 köpeğin Diyarbakır’daki barınağa sevk edildiği bilgisini paylaşan Süleymanoğlu, durumu ağır olan küçükbaş ile büyükbaş hayvanların ise kesim için Diyarbakır’daki et kurumuna kesim için sevk edildiğini belirtti.

“EZİYET ÇEKMESİNLER”

Bölgede tedavi sürecinin şu anlık tamamlandığını bildiren Süleymanoğlu, durumu ağır ve tedaviye cevap veremeyecek durumda olan hayvanların Et Kurumu’na sevk edildiğini söyledi

Kaynak: HABER MERKEZİ