DEM Parti’nin kazandığı Sur Belediyesi’ndeki mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret edildiği suçlamasıyla müfettiş görevlendirildi, bir kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Diyarbakır’ın Sur ilçe belediyesinde de müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, “DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Yerlikaya hakaret ettiği belirtilen U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya X hesabından yaptığı açıklamada “Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’müzce gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

SUR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA: BİZLERDEN BAĞIMSIZ BİR YURTTAŞIN SÖYLEMİ 

Konuyla ilgili Sur Belediyesi de açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kendilerine yöneltilen iddiaların asılsız olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Tüm yurttaşlara açık olan, Sur Belediyesi’nde görevi teslim aldığımız gün çekilen görüntülerle ilgili olarak sosyal medyada trol hesaplar tarafından bir linç girişimine tanık oluyoruz. Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, görüntülerden de anlaşılacağı üzere tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır. Makam odalarında yer alması gereken sembol ve fotoğraflarla ilgili olarak gerekli mevzuat doğrultusunda hareket edilmektedir.”

DEM Parti’den Ali Yerlikaya’ya borç ve yolsuzluk göndermeli müfettiş yanıtı