Diyarbakır risk haritasında kırmızıdan yeşile döndü

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 11:07 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 11:07 am

Diyarbakır’ın risk yoğunluğu Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki haritada kırmızıdan yeşile döndü. Uzmanlar Diyarbakırlı yurttaşlar için rehavete kapılmayın uyarısı yaptı.

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde günlere nazaran yaşanan yoğunlukta da ciddi azalma olduğu görüldü. İl genelinde de kısıtlamalar öncesi 800 ile 1000 arasında olan vaka sayısı da 100’e kadar geriledi. Bu durum, HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kent genelindeki risk haritası, kırmızıdan yeşile döndü.

TEDBİRLERE UYUN UYARISI

Diyarbakırlılar da yeşile dönen risk haritası nedeniyle kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini söyledi. Diyarbakırlı yurttaş Mustafa Yılmaz, tedbirler nedeniyle kahvehanesinin kapalı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Hastalığı yeniden yükseltmeyelim. Beklentim; rehavete kapılmasınlar, maskesiz de dolaşmasınlar. Bir an önce hastalık bitsin de kahvehanemize dönelim. Ben tek değil, nice bizim gibi insanlar var. Herkes dikkat etmeli. Kendini düşünmeyen karşısındakini düşünmeli. Bizim beklentimiz bir an önce hayatın normale dönmesi ve biz bunun için çaba sarf ediyoruz. İnsanların hepsinden de bu çabaları bekliyorum. İnşallah böyle düşünürler de hastalığı el birliğiyle atlatıp, işimize gücümüze bakarız”