HDP’li belediyelere operasyon! Mızraklı’nın da içinde olduğu başkanlara gözaltı

Yayın tarihi: 21 Ekim 2019 Pazartesi 8:17 am - Güncelleme: 21 Ekim 2019 Pazartesi 12:47 pm

Diyarbakır’da yerine kayyum atanarak görevden alınan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye Eş Başkanları gözaltına alındı.

HDP’den belediye başkanlarına yönelik operasyon hakkında ilk açıklama

HDP’li siyasetçi ve belediye başkanlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz sabah saat 06.00’da evlerinden gözaltına alındı.

Bismil Belediye Eş başkanları Gülcan Özer ve Orhan Ayaz ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer’in de gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonun Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Mızraklı’nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan Kayapınar ve Bismil belediye binalarının da polis ablukasına alındığı belirtildi. Kayapınar Belediyesinde personeller ile belediye yöneticilerinin ‘kayyum atanacağı’ gerekçesiyle binaya alınmadığı belirtildi.