Diyarbakır Barosu’ndan ‘Narin’ açıklaması: Müşteki olarak başvurduk

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 11:52 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 11:52 pm

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını açıkladı.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Eren, Diyarbakır Barosu Toplantı Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Narin’in öldürülmesinin ülkede ciddi derecede yankı uyandırdığını ve benzer vaka dosyaları açısında milat olacağını söyledi.

“MÜŞTEKİ OLARAK BAŞVURU YAPTIK”

Diyarbakır Barosunun ilk andan itibaren çalışmalara katkı sunduğunu kaydeden Eren, bugün itibarıyla da baro olarak Narin için adaletin tesisi ve faillerinin hak ettikleri cezayı almaları için dava ve soruşturma dosyasına müşteki olarak başvuru yaptıklarını belirtti.

Eren, şöyle konuştu:

“Diyarbakır Barosu, Narin’imizin müştekisi olarak dosyaya başvuru yaptı. Dava süreçlerinde biz buna katılma sıfatı diyoruz, bugün bütün aile bireylerinin bu dava dosyası açısından şüpheli konumda oldukları için tutuklu ve daha önce şüpheli olarak ifadeleri alındığı için müşteki sıfatı kazanamayacaklarından dolayı, yazılı başvurumuzla dosyaya resmi anlamda da müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk.”

Narin’in babası şüphelendiği ismi açıkladı: 80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını açıkladı.

 

Kaynak: AA