Diyanet’ten tepki çeken fetva! Kadının çalışması için eşinin iznine ihtiyacı varmış

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 6:16 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 6:16 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinde yer alan “Kadının çalışması da eşinin iznine tabidir” ifadesi dikkat çekti. Sorulan bir soruya verilen yanıtta, “Fakihler, ilgili ayetlerden hareketle kadının kocasının meşru isteklerine itaat etmesini gerekli görmüşlerdir” ifadeleri de yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan tepki çeken bir fetva daha geldi. Daha önce birçok kez skandal fetvalarla gündeme gelen kurum bu kez de kadınların çalışmasını ‘eşlerinin izinlerine’ bağladı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Diyanet’in internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde, aile ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verildi.

“KADININ KOCASININ MEŞRU İSTEKLERİNE İTAAT ETMESİ GEREKLİ”

“Kadının çalışması eşinin iznine mi bağlıdır?” sorusuna Diyanet’in yanıtı şöyle oldu:

“İslam, evlilik hayatında kocaya vermiş olduğu hak ve yetkilerin yanında birtakım görev ve sorumluluklar da yüklemiştir. Buna göre koca ekonomik gücüyle orantılı olarak eşinin mesken, nafaka, giyim-kuşam  gibi ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Nafaka temin etme sorumluluğu kocaya ait olduğundan kadının çalışma zorunluluğu yoktur. Bununla birlikte, İslam’a göre kadın kural olarak ev içinde ve dışında çalışabilir; ailesinin ihtiyaçlarını sağlamada kocasına yardımcı olabilir. Fakihler, ilgili ayetlerden hareketle kadının kocasının meşru isteklerine itaat etmesini gerekli görmüşlerdir. Bu çerçevede kadının çalışması da eşinin iznine tabidir.”

Diyanet ‘kürtaj’ fetvasını revize etti

Kaynak: TELE1