Diyanet’ten şimdi de eğitime müdahale!

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 8:39 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 8:41 am

Diyanet İşleri Başkanlığı, hazırladığı bildirgede eğitim müfredatına yönelik çağrıda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Hayatın gerçekleri ile uyumlu” bir müfredat geliştirilmesi istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonucu sonuç bildirgesi açıklandı. 13 maddeden oluşan bildirgede MEB’e yapılan müfredat çağrısı dikkatleri çekti. Bildirge akıllara, AKP milletvekillerinin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e yaptığı, “Müfredata ahlak dersi konulsun” önerisini getirdi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, bildirgenin eğitim müfredatına yönelik maddesinde, insanların kendisi ve çevresiyle yaşadığı sorunların, “Bilgi ahlakı ile eğitimin” önemini belirginleştirdiği savunularak, “Eğitim kurumlarının ve eğitimli insanların sorumlulukları her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple güncel ihtiyaçların giderilmesi ve çağın meselelerinin çözümü noktasında eğitim kurumlarımızın daha fazla inisiyatif alması, hayatın gerçeklikleri ve toplumun pratikleriyle uyumlu bir müfredat geliştirmesi gerekmektedir” denildi.

Bildirgede, azımsanmayacak kadar fazla kısmı çocuk tacizleriyle gündeme gelen Kur’an kurslarının, “Çocukların sevgi, saygı, dürüstlük ve paylaşma gibi ahlaki erdemler ile vatan, millet, bayram bilinci gibi insani değerleri özümsemelerinde etkin bir işlevi” olduğu ifadelerine yer verildi. Yurttaşların 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursları’na büyük teveccüh gösterdiği savunularak, “Vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerini karşılayabilmek için gerekli fiziki imkanların ve personel desteğinin sağlanması büyük önem arz etmektedir” ifadesi kullanıldı.

Diyanet Vakfı’nın geliri yüzde 65 arttı