Diyanet’ten Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 5:03 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 6:44 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı, ezan için ‘iğrenç bir saldırı’ diyen Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan hakkında suç duyursunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde Nişanyan’ın, “Bangır bangır hoparlörle bağıran ezan kadar iğrenç bir saldırı, tecavüz, taciz bayağı böyle insanın mahrem yerlerine el atılması düzeyinde bir saldırı daha bilmiyorum” sözlerine yer verildi.

Dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Sevan Nişanyan’ın sözleriyle İslam’ın şiarı ezan aşağılanmış, bütün Müslümanların dini değerlerine saldırılmış ve hakaret edilmiş, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek gibi bir görev kanunla kendisine tevdi edilen başkanlığımız ve personeli rencide edilmiştir.
Şüphelinin söylemleriyle, saygı sınırları aşılarak Türk milletinin inanç ve manevi değerlerine düşmanca bir tavırla adeta kin ve nefret kusulmuş, mukaddesatımıza dil uzatılmış, insan onur ve şerefi hiçe sayılarak toplumda ayrıştırmaya ve gerginliğe yol açılacak şekilde halkın büyük bir çoğunluğu tahrik edilmiş ve aşağılanmıştır.”

Kaynak: TELE1