Diyanet’ten okullara talimat: Tatiline giren öğrenciler camiye…

Yayın tarihi: 21 Ocak 2020 Salı 3:11 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2020 Salı 3:11 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve İstanbul Müftülüğü’nün talimatıyla tüm camilerde “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” başlıklı bir program başlatıldı. Programa göre dönem arası tatiline giren öğrenciler camilere yönlendirilecek.

DİB ve İstanbul Müftülüğü’nün talimatıyla tüm camilerde başlatılan “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” başlıklı programa göre ilkokul öğrencileri ara dönem tatilinde camilere yönlendirilecek, çocuklar ezberlediği dua başına puan alıp, “ödüllendirilecek”. “Camilerin eğitim misyonu taşıdığı” ifadesinin geçtiği programı duyuran yazıda programın amacı, “Okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak” olarak tanımlanıyor.

 

İstanbul’da Küçükçekmece Müftülüğü, Küçükçekmece Kaymakamlığı’na gönderdiği 2 Ocak 2020 tarihli bir yazıda DİB’in ülke genelinde “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” başlıklı bir programın uygulanmasının istediğini belirtti.

“Camiler birer eğitim-öğretim mekanıdır”

Müftülüğün kaymakamlığa gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı:

Başkanlığımız, camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekanı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla bir çok hizmet gerçekleştirmektedir. Son yıllarda camilerimizde gerçekleştirilen ihtiyaç odaklı hizmet çeşitliliği artarak devam etmektedir.

Bu bağlamda 18.01.2020-01.02.2020 (yarıyıl tatili) tarihleri arasında çocukların namaz kılma alışkanlığını kazanmaları amacıyla ülkemizin genelinde Diyanet İşleri Başkanlığının ilgi (a) yazısı talimatı ve İstanbul Müftülüğü’nün ilgi (b) yazısı gereği tüm camilerimizde, “Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz” başlıklı bir programın uygulanması istenmektedir.

Söz konusu projenin, ilçemizde bulunan ek listedeki okullarda, yine listede yazılı personelimiz tarafından uygulanmasını olurlarınıza arz ederim.

Diyanet çocuklara “cemaat” alışkanlığı kazandıracak

“Proje Bilgi Notu” başlığıyla paylaşılan bir diğer yazıda programının amacı “Okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak” olarak tanımlanıyor.

Programa katılacak çocukların isim listesinin de hazırlanacağını da söyleyen bilgi notunda, çocukların geldiği namazlara, yanında getirdiği yakınlarına ve ezberlediği dualara göre puan kazanacağını ve buna göre çocuklara “ödül” verileceği ifadesi de yer alıyor.

Okullara gönderilen yazıda projenin 2 Şubat’ta sonlandırılıp, “ailelerin ve cemaatin” olduğu bir etkinlikte çocuklara “ödüllerinin” verileceği ifadesine yer verildi.