Diyanet’ten Nurculara seçim jesti

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 6:30 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 6:30 am

Nurcuların peş peşe AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “jest” geldi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Devrim yasalarıyla kapatılmalarına karşın faaliyetlerini dernek ve vakıf adı altında sürdüren cemaat ve tarikatların AKP ile ilişkileri kamuoyunda tepki çekerken, İsmailağa ve Menzil cemaatlerinin yanı sıra Nurcuların Meşveret ve Okuyucular grupları da 14 Mayıs seçimleri için Cumhur İttifakı’na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek açıklaması yaptı. Diyanet ile de yakın ilişkisi bilinen Nurculara yönelik “destek açıklamasına diyet” olarak nitelendirilen adım atıldığı ortaya çıktı.

‘TALİMAT VERDİĞİNİ SÖYLEDİ’

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e “deccal” diyen Said Nursi’nin kitaplarının Diyanet tarafından basılacağı ortaya çıktı. Duyuruyu ise eski AKP milletvekili Said Yüce yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Yüce, “Said Nursi Hazretlerinin eserleri Risale-i Nur’lardan bir kısmı, Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından basılmıştı. Sayın Ali Erbaş ile görüşmemizde bugün itibariyle Lem’alar ve Asa-yı Musa’nın ilk defa basılması, mevcudu bitenlerin yeniden basılması için talimat verdiğini söyledi” dedi.

Diyanet personeli ‘çikolata ve kolonya’ dağıtan Ali Erbaş’a tepki gösterdi iddiası