Diyanet’ten müftülük zulmüne soruşturma

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 2:11 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 2:11 pm

Şanlıurfa’da ceza olarak koronavirüsten ölenlerin cenazesini yıkamakla görevlendirilen ve Kovid-19’dan hayatını kaybeden Osman Çilenti için soruşturma başlatıldı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, ceza olarak ‘koronavirüsten ölenlerin cenazesini yıkama’ iddiaları üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.

Başkanlıktan bir yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Sosyal medyadaki iddiaları araştırıyoruz. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucuna göre ihmali olan kişiler varsa haklarında gerekli işlemler yapılacak” denildi.

BAKANLIK MORG VE DEFİN İŞLEMLERİ İÇİN REHBER YAYINLAMIŞTI

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19’la ilgili olarak morg ve defin işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin rehber yayınlamıştı.

Rehberdeki uyarılar ise şu şekilde: “Gasilhane çalışanları, cenaze yıkama sırasında eldiven, tıbbi (cerrahi) maske, gözlük-yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmalıdır. Tazyikli su kullanımı, cenazeden enfekte sıvıların sıçramasına ve hastalık bulaşına neden olabilecek işlem olması nedeniyle cenazenin yıkanması sırasında bu işlemden kaçınılmalıdır.”

NE OLMUŞTU?

Yeni Yaşam gazetesinden Ferhat Çelik’in haberine göre, Şanlıurfa Siverek’te müftülükle sorunlar yaşayan köy imamı Osman Çilenti’ye iki hafta önce koronavirüsten hayatını kaybeden kişilerin cenazelerini yıkama görevi verilmişti. Koruyucu elbise verilmeyen imam Kovid-19’a yakalanarak hayatını kaybemişti. Müftülük ise Çilenti cenazesine katılmamış, vefat hakkında bir duyuru yapmamıştı.

Müftülük zulmü can aldı