Diyanet’ten Feyza Altun’a suç duyurusu!

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 3:17 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 3:20 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medya hesabından “dini değerlere hakaret ettiği” gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı “Şeriata s…ım” paylaşımı nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma re’sen başlatıldı. Hakkında soruşturma başlatılan Feyza Altun gözaltına alındıktan sonra çıkartıldığı mahkemede adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Altun hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyanet, Altun’un paylaşımlarının ahlak ve edep sınırlarını aştığını, insan haklarına açıkça saldırdığını, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiğini iddia etti.

Feyza Altun: İki gece beni kılıçtan geçirip cariye edeceğini söyleyenlerle mücadele ettim

Altun’un paylaşımlarının, Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı aktarıldı.

Dilekçede, Altun hakkında, “dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama” suçlarından kamu davası açılması istendi.

Kaynak: TELE1