Diyanet’ten 15 Temmuz genelgesi

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe 2:37 pm

Diyanet, 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle Türkiye genelinde düzenleyeceği programlarla ilgili genelge yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde ‘Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz’ etkinliği yapılacak.

Bu kapsamda 15 Temmuz 2021 tarihine kadar bütün cami ve Kur’an kurslarında hatimler okunacak. 15 Temmuz 2021 Perşembe günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde hayatını kaybedenlere ithafen ‘Kur’an-ı Kerim’ programları yapılacak. Ankara’da ise aynı saatlerde Beştepe Millet Camii’nde ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Programı’ düzenlenecek ve bu program Diyanet TV’den canlı yayınlanacak.

CAMİLERDE SELA OKUNACAK

15 Temmuz 2021 Perşembe gününü 16 Temmuz 2021 Cuma gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye genelindeki camilerin hepsinde eş zamanlı olarak selalar okunacak. 9-15 Temmuz tarihleri arasında müftülerin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi’ yüz yüze ve çevrim içi konferanslar düzenlenecek. Diyanet ayrıca ‘Şahidiz: Şanlı Direnişe; Şahidiz: Kutlu Şehadete; Şahidiz: Aziz Millete; Şahidiz: Büyük Devlete; Şahidiz: Vatan Sevgisine; Şahidiz: İhanet Çetesine; Şahidiz: Din İstismarcılarına’ konu başlıkları altında da çevrim içi konferanslar gerçekleştirilecek.

Cezaevi vaizleri, ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde etkinlikler düzenleyecek. Öte yandan fidan dikim zamanlarında gençlik koordinatörleri öncülüğünde Türkiye geneli tüm cami bahçelerinde, hayatını kaybeden 251 kişi için 251 fidan dikilecek.