Diyanet’in tepki çeken kararı: Camilerden T.C ibaresi kaldırılacak

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 11:48 am - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 11:48 am

Diyanet tepki çeken bir karara imza attı. Karara göre Diyanet talimatıyla cami ve dernek tabelalarında bulunan T.C. ibaresi kaldırılacak, Cumhurbaşkanlığı logosundaki yıldızlar tabelalardaki yerini alacak.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Cami ve dernek yöneticilerine de bildirimde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, “Yeni tabelayı gönderdiğimiz örneğe göre yaptırın” talimatını verdi. Ankara Altındağ’daki Melike Hatun Camii tabelası da Altındağ Müftülüğü Şube Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından yeni tabela örneği olarak gönderildi. Altındağ Müftülüğü, “Diyanet’in yeni logosunda Cumhurbaşkanlığımızın yıldızları var. Tabelaya o yansıtılacak. Daha önce ‘T.C. Altındağ Müftülüğü’ yazan bölümde sadece ‘Altındağ Müftülüğü’ olacak. Alt bölümde ise caminin adı yer alacak. İsteyen mevcut tabelayı da kırmızı-beyaz renklerle boyatarak uyum sağlayabilir” bilgisini verdi.

“T.C. İBARESİ ZATEN YER ALMIYORDU” DEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, “T.C.” ibaresi konusunda “Son yıllarda yapılan cami tabelalarında T.C. zaten yer almıyordu” açıklaması yaptı. Ancak Ankara’da camilerde yapılan araştırmaya göre son 5 yılda yaptırılan tüm camilerin tabelalarında “T.C.” ibaresi yer alıyor. Kur’an kurslarının tabelalarında da “T.C.” ibaresi bulunuyor. Türkiye’de halen 89 bin 445 cami bulunuyor ve 935 kişiye bir cami düşüyor. Yeni tabela maliyeti, her cami için 2-3 bin lira arasında olacak. Bu masraf cami cemaatleri tarafından karşılanacak.

Aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi Diyanet’in istediği logo alt kısımda, eski logosu ise üst kısımda yer alıyor.

 

Ali Erbaş da ‘stokçuluk’ tartışmalarına dahil oldu

Baldız fetvacısı Diyanet bu kez de ‘diş’e el attı!