Diyanet’in cuma namazı kararına tepki yağdı: ‘Güney Kore örneği büyük ders’

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 12:02 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 4:15 pm

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada hızla yayılırken Türkiye’de de ilk vakanın görülmesinin ardından okulların kapatılması ve maçların seyircisiz izlenmesi gibi bir dizi önlemler alındı ancak Diyanet cuma namazını “Tedbir Mümin’den Takdir Allah’tandır” diyerek iptal etmedi. Sosyal medya kullanıcıları #cumanamazıiptaledilsin çağrısında bulunurken ilahiyatçı ve TELE1 programcısı Cemil Kılıç da Diyanet’in kararına tepki gösterdi. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan yeni açıklamada da “Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve sadece yüksek risk grubunda bulunanlar mazeretli sayılacak” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüsüne rağmen cuma namazının kılınacağını açıkladı. Diyanet’in bu kararı sosyal medyada tepkilere yol açtı. İlahiyatçı Cemil Kılıç, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Okullar tatil ama camilerde ibadete devam… Okullarda yayılan virüs camilerde etkisini yitiriyor demek ki. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi.

Cuma namazı iptal edilmedi, binlerce yaşlı camiye gitti

DİYANET’TEN YENİ AÇIKLAMA: SADECE YÜKSEK RİSK GRUBU…

Din İşleri Yüksek Kurulu ise “Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve sadece yüksek risk grubunda bulunanlar mazeretli sayılacak” diyerek “Koronavirüs hastalığının görüldüğü ülkelerde yaşayan ve yüksek risk grubunda bulunan Müslümanlar mazeretli sayılacağından, Cuma Namazı yerine evlerinde öğle namazını kılabilirler. Kamu sağlığını korumakla yetkili otoritelerce karar alınması halinde, hastalığın yayılmaması için karantina kapsamında tutulan bölgedeki kişilere Cuma namazı farz değildir. Bu kişilerin, söz konusu çağrıyı veya sınırlamayı ihlal ederek cemaate katılması caiz değildir” açıklamasında bulundu.

Diyanet’in iptal etmediği cuma namazında Erdoğan bakın nasıl korundu

Sosyal medyada cuma namazının iptal edilmemesi kararına gelen tepkiler şöyle: