Cemaati de böldüler! Siyasi fetva camide kavga çıkardı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2019 Cumartesi 11:34 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:45 pm

Cuma hutbesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü  anmaktan imtina eden Diyanet’in siyasi hutbesi camide kavga çıkardı. Olaya sessiz kalmayan vatandaşlar camiyi böyle terk etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünkü Cuma hutbesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 30 Ağustos’ta yine anmaktan imtina etti. Cuma hutbesinde zaferden ve vatan bütünlüğünden bahsedilirken, 30 Ağustos Zaferi’nin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adı bile anılmadı.

17 yıllık iktidarı döneminde devletin kurumlarını gerici ve dinci cemaatlere teslim eden AKP iktidarı Diyenet İşleri Başkanlığı eliyle de dini siyasallaştırma çabası içine girdi.  Bu acı tablonun sonucu olarak 30 Ağustosta camilere gönderilen ‘cuma hutbelerinde’ Atatürk’ün adı dahi anılmadı. yurttaşların büyük tepki gösterdiği hutbe camilerde okutulunca vatandaşın tepkisi bu kez de camilerde yükseldi.

 

Muharrem İnce’den Diyanet’e ‘Atatürk’ tepkisi: Nasıl bir ihanetin içindeler…

Yurttaşların büyük tepki gösterdiği o hutbeye cami cemaati de sessiz kalamadı 


Ankara Yenimahalle’de bir camide hutbeyi okuyan imama yurttaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da bu yurttaşlara müdahale edince cami cemaati ikiye bölündü. 
Diyanet İşleri Başkanlığı camilere gönderdiği 30 ağustos hutbesinde Atatürk’ün adını geçirmedi. yurttaşların büyük tepki gösterdiği o hutbeye cami cemaati de sessiz kalamadı. 

Halkın ortak paydası olan ‘inanç ve Atatürk’ üzerinden ayrıştırma çabası

Camiye, kışlaya, okula siyaseti sokan AKP iktidarı son 17 yılda halkı birarada tutan bütün değerlere zarar verdi. halkın ortak paydası olan ‘inanç ve Atatürk’ kavramlarını da ayrıştırmaya çalışan iktidar sonunda cami cemaatini de ikiye böldü.

Ankara Yenimahalle’de bulunan Harb İş sitesi içindeki camide bazı yurttaşlar 30 Ağustos’taki cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmaması üzerine hutbeyi okuyan imama tepki gösterdi. Camide bulunan diğer vatandaşlarsa imama tepki gösteren yurttaşlara müdahale etti

Camide yaşanan bu arbadelere müdahale etmek isteyen imamsa durumu toparlamaya çalıştı. Ancak ağustos ayının öneminden bahseden imam yine atatürk’ün adını anmadı.

AKP iktidarının diyanet işleri başkanlığı eliyle dini siyasetin içine çekme çabası yurttaşları camide dahi ikiye böldü. bu görüntüler de 17 yıllık AKP iktidarının mirası olarak yorumlandı.