Diyanet’e bağlı Kur’an kursunda çocuklara kemerle dayak kameraya yansıdı

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 11:00 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2020 Cumartesi 9:02 pm

Diyanet’e bağlı Elbistan’daki Bedirefendi Kur’an kursunda bir şahsın kemerle çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntüler üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı

Türkiye tarikat ve cemaatlerin çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet haberlerini tartışırken, gelen yeni görüntüler tepki çekti. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, küçük yaşta bir çocuğun kemerle dövüldüğü görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP’li vekil Ali Öztunç, “Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kuran kursunda çekildi” diyerek çocuğa kemerle şiddet uygulandığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Öztunç “Diyanete bağlı kuran kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet işleri başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” diye yazdı.

Öte yandan, söz konusu görüntüler sosyal medyada da büyük tepki çekti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu’nda çekilen, bir çocuğun şiddet gördüğü görüntüler üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Elbistan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada gerekli soruşturmanın başlatıldığı belirtilerek, “Müftülüğümüze bağlı Bedir Efendi Kur’an Kursu’na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kuran kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi

İŞTE O PAYLAŞIM