Ortaçağ kafası! Yılbaşında sokağa çıkanlara ibadet yerlerinde çalışma cezası istedi!

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 12:02 am - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 12:46 pm

Diyanet Vakıf-sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yılbaşında yasağı delerek kutlama yapanlarında camiide çalıştırılmasını önerdi. Ünal, “Yılbaşında yasağı dinlemeyip ihmal edenleri, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yılbaşı partilerinin yasaklanmasının ardından Diyanet Vakıf – Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’dan ilginç bir öneri geldi. Ünal, “Yılbaşında, yasağı dinlemeyip ihmal eden, keyfiyetten ve boş yere sokaklarda dolaşan, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım.” dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ünal, şunları söyledi:

“Ülkemizde son alınan kararla hafta sonları cuma akşamından pazartesi sabahına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yılbaşı münasebeti ile de bu yasak 4 gün olarak belirlendi. Tabii herkes bu kurallara harfi harfine uymuyor. Kimisinin geçerli sebepleri olduğu için sokağa çıkıyor, kimisi ise keyfiyetten dışarılarda geziyorlar. İşte bizde diyoruz ki keyfi olarak boş yere sokağa çıkıp yasağı dinlemeyen ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakan bu insanları camii, mescit gibi ibadethanelerimizde zaruri olarak 1 günlüğüne çalıştıralım. Camilerimizin temizliğinde olur, bakımlarında olur veyahut camii görevlisinin belirleyeceği bir işte çalıştırılabilirler.”

“FAYDASIZ BİR İŞİ FAYDALI BİR İŞLE KAPATABİLİRLER”

“Ülkemizde 90 binden fazla camii mevcut ve bu dini mekanlarımızın personel ihtiyaçları var. Din görevlilerimizin çoğunluğu, camii ve mescitlerimizin ihtiyaçlarının aksamaması ve namaz kılmaya gelen insanların mağdur olmamaları için temizlik, bakım- onarım gibi işleri kendileri üstleniyor. Sokağa çıkma yasağını dinlemeyip, yasa ihlali yapan vatandaşlarımız da hiç değilse faydalı bir iş yapmış olurlar. Bu aynı zamanda bir kamu hizmetidir. Buradan yetkililerimize sesleniyorum: Yılbaşında, yasağı dinlemeyip ihmal eden, keyfiyetten ve boş yere sokaklarda dolaşan, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım. İnanın kendileri de bu işten dolayı sevineceklerdir. İşin hem sevap kazanma yönü var hem de devletin bir işinde görev alma yönü var. Faydasız bir işi faydalı bir işle kapatabilirler.”

“ALKOL ALANI NEDEN CAMİYE ALALIM SORUSU AKLA GELEBİLİR”

“Vatandaşlarımızın da bu çağrımızı haklı bulacaklarına düşünüyorum. Ha şunu diyebilirsiniz alkol alan, eğlence mekanlarında gün geçiren insanları camiye neden alalım sorusu akla gelebilir. İşte burada o insanlar camilerimizde, mescitlerimizde görev alsınlar ki hatalarını anlasınlar. Bu onlar için büyük bir fırsattır.”