DİYANET-USA’da Tasc’ın düzenlediği ‘özel’ toplantıya CHP’li Öztrak da katılıyor!

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 10:24 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 10:24 pm

Yılmaz Polat

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 7 Temmuz Pazar günü ABD’de şirketleşen DİYANET-USA’nın Washington tesislerinde konuşma yapacağı ‘özel’ etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın da katılacağı bildirildi.

Kurtulmuş’un ‘Diyanet Center Of America- DCA’ olarak ABD’de şirket kurup faaliyet gösteren ‘Turkish American Community Center Inc’ şirketinin tesislerinde ‘özel’ bir etkinlikte bir konuşma yapacağı açıklanmıştı.

‘TASC- Turkish American Steering Committee’ (Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi adlı AKP yanlısı kuruluş tarafından düzenlenen etkinlik için kişiye gönderilen yeni bir özel davetiyede şöyle deniyor:

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve beraberindeki CHP’li Faik Öztrak ile AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu ve Mehmet Kasapoğlu’nun ne vesileyle  Washington’a gittiği ve proğramı henüz bilinmiyor.

Milletvekillerinin özel toplantı yapacağı ABD’de ‘Diyanet Center of America’ (DCA) adıyla faaliyet gösteren ‘Turkish American Community Center Inc’ olarak Washington merkezli şirketleşen Diyanet’in milyonlarca doları bulan mal varlığını TELE 1 kamuoyunun dikkatine getirmiş, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Turhan Çömez soru önergesiyle TBMM’nin gündemine taşımıştı.

Diyanet-USA’nın (Diyanet-Amerika), ABD Vergi Dairesi ‘IRS’e bildirdiği son vergi bildiriminde, mal varlığının 109 milyon 937 Bin dolar 29 cent olduğun görünüyor.

Diyanet’in tesislerinde ‘kiralık Villalar, Otel (24 odalı) , Restoran, Hediye dükkanları, Kapalı Yüzme Havuzu, Hamam’ gibi milyon dolarlık yapılar bulunuyor.

Tesislerin içinde bulunan ‘11 villa’nın yanı sıra  çevrede bulunan milyon dolarlık ‘2 müstakil’ evde yer alıyor. Lüks milyonluk villalar ve müstakil evlerde kimlerin oturduğu yada kimlere kiralandığı bilinmiyor.

Bütçe yetmeyen Diyanet’in ABD aşkı! 109 milyon dolarlık mal varlığı

Buarada partili Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Temmuz’da NATO toplantısına katılmak üzere Washington’da olacak.

Erdoğan-Kurtulmuş ve beraberindeki AKP’lilerin Washington’da buluşmasının beklendiği de verilen haberler arasında.

Erdoğan AKP-ABD Temsilciliği Washington’da iki bina satın almıştı.

Binaların açılışının yapılıp yapılmayacağı da bilinmiyor.

AKP-ABD Temsilciliğini daha önce TASC ve TÜRKEN Vakıfları’nın da başkanlığını yapan Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu yapıyor.

 

 

 

 

Kaynak: TELE1