Diyanet ‘silahlanın’ çağrısı yapan imamı göreve iade etti

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 3:47 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 3:47 pm

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde camide silahlanma çağrısı yaptığı için Diyanet’in açığa aldığı imam Murat Gündoğdu, üç ay sonra görevine geri döndü.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu Cuma namazı hutbesinde “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” sözleriyle silahlanma çağrısı yaptı.

İmamın sözlerine tepki gösteren 53 yaşındaki Halit Demir, cemaat tarafından yaka paça dışarıya çıkarıldı.

Öte yandan imam Gündoğdu’nun neredeyse her cuma günü iktidarı savunup parti propagandası yaptığı ve yurttaşların da bu durumdan şikâyetçi olduğu öğrenildi. Daha önce de imam Gündoğdu’nun ikamet ettiği lojman kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlanmıştı.

ÜÇ AY SONRA GÖREVE İADE

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, yaşananların kamuoyuna yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattığını, imam Gündoğdu’nun da ‘açığa alındığını’ duyurdu. Aradan geçen yaklaşık üç ayın sonrasında Gündoğdu’nun yeniden aynı camide imamlığa başladığı öğrenildi. Sultangazi İlçe Müftülüğü, Gündoğdu’nun görevine geri döndüğünü bildirdi.

İmamdan camide skandal sözler! “28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın”

İmamoğlu ‘silahlanın’ diyen imamı eleştiren vatandaşla buluştu! “Atatürk’e hakaret etmiş adamım” demiş