Diyanet Kobani davasına katılma talebinde bulundu, HDP’den tepki geldi

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 8:56 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 8:58 pm

Diyanet İşleri Başkanlığı, HDP’li siyasetçilerin yargılandığı Kobani davasına katılma talebinde bulundu. HDP’li isimlerden peş peşe tepki geldi. 

IŞİD’in Kobani’ye dönük saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen eylemler nedeniyle HDP’nin eski eş genel başkanları ve MYK üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçi hakkında açılan dava sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, yargılanan siyasetçilerin toplumun dini değerlerini temelden sarstığını öne sürerek davaya katılma talebinde bulundu.

Davanın bugün görülen duruşmasında Gülfer Akkaya’nın avukatı İbrahim Ergün, Diyanet’in bu talebine tepki göstererek başkanlığın, HDP’lilere “ahlaksız” dediğini söyleyerek “Misli ile kendisine iade ediyorum” ifadesini kullandı. Ergün ayrıca “Bu hukuk kılıfına sokulmuş fetva olarak görüyorum” dedi.

Diyanet’in katılma talebine HDP’li isimler de tepki gösterdi.

BEŞTAŞ’TAN TEPKİ: İKİ YÜZLÜLÜK

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Twitter hesabından şunları yazdı: “Kobanê Kumpas Davasına katılma talebi ile yazdığı dilekçede kendisini ‘Toplumu doğru bilgilendirmekle yükümlü, barış ve huzura katkı sağlayan saygın bir kurum” olarak ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı, tam tersine saygın değil aleni şekilde toplumdan değil iktidardan yana taraf ve duyguları istismar eden bir kurumdur. Suçluların yanındadır. Bu ikiyüzlülüğü anlatmaya devam edeceğiz.

2021’de verdiği dilekçede camilere zarar verildi diyen Diyanet İşleri Başkanlığı, daha sonra yargılanan siyasetçiler üzerinden Kobanê Kumpas Davasına katılma talebinde bulunarak “toplumun dini değerlerini temelden sarsıldı” diyor. Hayır sarsılan sizin yalan dolanlarınız. Sarsılan sizin yalanlarınızdır. Sarsılan, sizin talan, çocuk istismarı, hukuksuzluklar karşısında suskunluğa bürünen ikiyüzlülüğünüzdür.

Kobanê Kumpas Davasına katılma talebi ile yazdığı dilekçede kendisini ‘Toplumu doğru bilgilendirmekle yükümlü, barış ve huzura katkı sağlayan saygın bir kurum” olarak ifade eden Diyanet İşleri Başkanlığı, açık şekilde Kürt düşmanlığı yapmaktadır. Bunu herkes görmelidir. Yargılanan siyasetçiler bizim onurumuzdur.”

‘ALDATAN DİN İLE ALDATMA!’

YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise şu tepkiyi gösterdi: “@diyanetbasin da topa girmiş. Kobani davası mahpuslarının cezalandırılmasını istiyor. Ülkedeki zulme, işkenceye, Cezaevlerindeki haksızlıklara susan memurlar Yargı dağıtıyor! Allah, kitabında öncelikle adil olun der, iktidarın emir eri olun demez! Aldatan, din ile aldatma!”