Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan skandal hutbe

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 7:06 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:25 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya giderek bir hutbe verdi. Erbaş’ın hutbe sırasında söylediği “Bize düşen Cenabı Hakkın takdirine rıza göstermek” sözleri dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sel bölgesi Kastamonu’ya ziyarette bulundu. Bozkurt ilçesi Yeni Camii’nde “Gün, Birlikte Yaralarımızı Sarma Günüdür” başlıklı hutbe veren Erbaş, Cuma namazı kıldırdı. Erbaş’ın hutbe sırasında kullandığı sözler ise dikkat çekti. Meydana gelen afetler hakkında konuşan Erbaş’ın olay yaratan sözleri ise şu şekilde: “Bizler, verilen her bir nimete şükrettiğimiz gibi böylesine güzel bir vatanı bizlere ihsan ettiği için de Cenâbı Hakk’a şükrederiz, hamd ederiz. Bununla birlikte yaşadığımız doğal afetlere karşı sabır ve sebat gösteriyor, Rabbimize sığınıyor ve O’na tevekkül ediyoruz”

HES’ler, plansız yapılaşma ve sonuç. ‘Kıyıya vurmuş cesetler var burada’. Yardım Erdoğan’ı beklemiş. Selde ikizlerini kaybetti. Yine ilk iş IBAN!.13 Ağustos 2021 Günün Özeti