Ali Erbaş sel denetiminde!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 4:29 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 4:43 pm

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cübbesi ve sarığıyla Giresun’da selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. ‘Afet’ anında müslümanların yapması gerekenleri sıralayan Erbaş, “Bizim için dört önemli unsur var, ibret almak, tedbir almak, tevekkül etmek ve dua etmek” dedi.

Giresun’da cumartesi günü gerçekleşen sel sonrası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bölgeye gitti. Erbaş, ‘afet’ anında müslümanların yapması gerekenleri sıralayarak, “Allah’tan gelene karşı boynumuz kıldan incedir ama tedbirlerimizi almalıyız. Bizim için dört önemli unsur var, ibret almak, tedbir almak, tevekkül etmek ve dua etmek. Bir Müslüman’a gerekli olan, bu afet durumlarında bu davranışlardır” dedi.

Sel felaketinde suçu vatandaşlara atan AKP, bu videoya ne diyecek?

“ALLAH’TAN GELENE BOYNUMUZ KILDAN İNCE”

Selin büyük hasar oluşturduğu Dereli ilçe merkezine giden Erbaş, Dereli’de bir caminin altındaki Kuran kursunun, Espiye’de 2 ve Yağlıdere’de 1 köy camisinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Yıkılması gereken binalar olduğunu vurgulayan Erbaş, “Yenileri yapılacaktır. Bakanlarımız buradalar, ben dua ediyorum ve sabır, tahammül tavsiye ediyorum çünkü Allah’tan gelene karşı boynumuz kıldan incedir ama tedbirlerimizi almalıyız” ifadelerini kullandı.

Giresun’da göz göre göre gelen felaket! AKP, işleme almamış

Erbaş, Şehit Tuncay Zengin Çok Programlı Anadolu Lisesinin bahçesinde de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bölgeye gönderilen erzak kolilerinin dağıtımına katıldı. Erbaş burada, “Birlik beraberlik içerisinde inşallah en kısa zamanda bu sıkıntıları devletimiz giderecektir. Biz de Türkiye Diyanet Vakfı olarak getirmiş olduğumuz kolilerimizi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize burada veriyoruz. Türk Kızılay’ımız burada, pek çok yardım teşkilatı, sivil toplum kuruluşu burada. İşte bu, bizim milletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Herhangi bir yerde afet olduğu zaman hemen devletimiz sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız, derneklerimiz orada milletimizin yardımına koşuyor” diye konuştu.