Diyanet İşleri Başkanı açıkladı! İşte camilerin açılacağı tarih…

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2020 Cuma 9:37 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma 10:24 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayın programında 12 Haziran’dan itibaren camilerin avlularında namaz kılınmaya başlanacağını açıkladı.

Kanal 7 ekranlarındaki ”Sahur Vakti” programına katılan Ali Erbaş, cuma namazları için müjdeli haberi verdi.

Ali Erbaş camilerin açılış tarihine ilişkin genel soruya “12 Haziran’da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız.” yanıtını verdi. Böylece 16 Mart tarihinden beri kapalı olan camiler, bir ay sonra Türkiye genelinde ibadete yeniden başlayacak.

CUMA NAMAZLARI 1 AY SONRA BAŞLIYOR

Alınan karar gereği ülkemizde 4 hafta daha cuma namazları kılınamayacak. 12 Haziran’dan itibaren ise kademeli olarak cami avlularında ibadet edilmeye başlanacak.

İLK ETAPTA SINIRLI OLACAK

İlk etapta toplu namazların katılımın nispeten az olduğu vakit namazları ile sınırlı kalacağı dile getiriliyor.

CEMAAT KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK

Camilerin açılması durumunda cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi önerilecek.

2 METRE SOSYAL MESAFE KURALI

Yaklaşık 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceği ve iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceği ifade ediliyor. Her cami girişinde dezenfektan bulundurulacak.

MASKE ZORUNLU

Camide ibadet etmek isteyenler maske takmak zorunda olacak. Olası bir enfeksiyon durumunda geriye dönük bir takip gerçekleşebilmesi için camiye gelenlerin ismi ve iletişim bilgileri kayıt altında tutulacağı ifade ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle, Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurmuştu.