Diyanet hızla normalleşiyor: Yüz yüze eğitime de başladı

Yayın tarihi: 9 Haziran 2020 Salı 4:35 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı 4:37 pm

Koronavirüs ile mücadele sürecinde tartışmalı kararlara imza atan Diyanet hızlı normalleşiyor. 15 Haziran’da kuran kurslarını açmaya hazırlanan Diyanet, ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime de başladı.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde ‘Salgın tanımayan’ kararlara imza atan kuran kurslarını açmaya hazırlanan Diyanet, ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime başladı.

Diyanet harcamaya devam ediyor! Bu kez de bahçe peyzajına 9 milyon TL

637 KURSİYER YÜZ YÜZE EĞİTİM ALACAK

MEB, salgın nedeniyle eğitim-öğretim yılını sona erdirme kararı alırken yatılı kuran kurslarını 15 haziran’da açmayı planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de ihtisas merkezleri için harekete geçti. Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, ihtisas merkezlerinin 20-24 Temmuz tarihleri arasındaki dönem sonu sınavlarına kadar yüz yüze eğitim yapacağı bildirildi.

Müftü ve vaiz yetiştirilmesi amacıyla kurulan Diyanet’e bağlı 10 dini yüksek ihtisas merkezi yüz yüze eğitime başladı. Beş hafta sürecek yüz yüze eğitimler kapsamında 637 kursiyerin eğitim alacağı duyuruldu.

‘VIP CUMA NAMAZI’ İLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Salgının başında, umrecilerin ülkeye girişlerinde zafiyet yaşanmasında rol oynayan kurum, yalnızca belirli kişilerin katıldığı, “VIP cuma namazı” ile de tepki çekmişti.

Öte yandan, bütçesi bir çok bakanlığı geçen Diyanet harcamalarına da devam ediyor. Diyanet’in bu kez bahçe peyzajı için yaptığı 203 biin lira ödeme ile son 3 ayda toplam harcama tutarı, 9 milyon lirayı buldu.

Diyanetin bütçesinden son 3 ayda Ahmet Hamdi Akseki Camii bahçesinin bakımı, sulama ve peyzaj hizmeti için 203 bin lira, kitap setleri basımı için çıktığı ihalede 8 milyon 872 bin lira, satın aldığı iftar ve sahur canlı yayın programı için de 493 bin lira ödendi.