Haber

Diyanet, Başkan Yardımcısı'nın çift maaş iddialarını reddetti

Yoksul vatandaşa “Elindeki nimetle yetin” tavsiyesinde bulunan ayrıca zenginlerin zenginlerle evlenmesi gerektiğini de savunan Diyanet’in 2 numaralı ismi de çift maaşlı olduğu iddia edildi.

Diyanet Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın hem Diyanet, hem de Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden maaş aldığı söylendi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Martı, kadrosu Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeyken görevlendirme ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na atandı ve daha sonra da kadrosunu Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne aldırdığı iddia edildi.

DÜZENLİ DERS VERMİYOR BAZI LİSANSÜSTÜ DERSLERE GİRİYOR İDDİASI

Martı, kadrosuna geçtiği Hacı Bayram Veli İlahiyat Fakültesi’nde düzenli ders vermiyor ancak bazı lisansüstü derslere giriyor. Martı aynı zamanda Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine de devam ediyor ve kadrosunun olduğu Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden profesör, Diyanet’ten de başkan yardımcısı maaşı alıyor. Diyanet Martı’ya makam aracı tahsis etti. Bu araç geliri bağışlardan ve zekattan oluşan Diyanet Vakfı aracılığı verildi. Martı’nın, bir şoför, iki sekreter ve bir de hizmetli olmak üzere 4 personeli de bulunuyor.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın, "Diyanet'ten ve üniversiteden olmak üzere çift maaş aldığına dair" iddiaları reddetti.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, bazı medya mecralarında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığından ve üniversiteden iki ayrı maaş aldığına ilişkin haberler çıktığı belirtildi.

Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen kamu personeli arasında çift maaş alanların olduğuna dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3, ve 4. maddelerine istinaden alanındaki uzmanlıklarından faydalanmak amacıyla tam zamanlı çalışmak üzere Başkanlık'ta da üniversite öğretim üyelerinin istihdam edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda yapılan görevlendirmeler kişiye özel uygulamalar değildir ve kamu yararı gözetilerek gerçekleşmektedir. Ayrıca söz konusu uygulama günümüze mahsus olmayıp 1981 yılından itibaren yürürlükte olan YÖK Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince ihtiyaç duyulan konularda yaklaşık 40 yıldır devam eden bir uygulamadır. Kurumumuzda bu şekilde görevlendirilen öğretim üyelerinin özlük hakları bütün kamu kurumlarında görevlendirilen öğretim üyeleri ile aynı olup kurumumuzca uygulanan bir istisna da söz konusu değildir.

Üniversitedeki görevlerine devam etmeleri durumunda elde edebilecekleri özlük haklarından imtina ederek, sadece kamu yararını gözetmek suretiyle Başkanlığımızda tam zamanlı olarak çalışan üniversite kökenli yöneticilerimize yönelik iddiaların mesnetten yoksun olduğu, Başkanlığımızı ve yöneticilerini kamuoyu nezdinde yıpratmaya ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik kasıtlı haberlerle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."