Diyanet 29 Ekim’de de Atatürk’ü anmadı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 10:51 am - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 10:59 pm

Ayasofya’da Atatürk’e ‘lanet’ okuyan Ali Erbaş’ın yönettiği Diyanet, 81 ildeki camilerde okutulmak üzere gönderdiği Cuma hutbesinde Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun kutlandığı bugünde Diyanet’in hutbesinin konusu Cumhuriyet değil, “yaşlılara saygı ve sevgi” oldu.

“Yas¸lılarımıza Vefa, Rahmet ve Magˆfiret Vesilemizdir” konulu cuma hutbesinde büyükleri, anne ve babaları yalnız bırakmayıp ihtiyaçlarını karşılamanın önemine dikkat çekildi.

Hutbede Atatürk’ü anmayan Diyanet sosyal medyada ismini geçirdi

Hutbenin “Aziz Müslümanlar” denilerek seslenildiği son bölümünde ise günün anlam ve önemine değinildi. Ancak Cumhuriyet’in ilanının 98. yıl dönümü olduğu hatırlatılarak başlanan, 3 cümleden oluşan ilgili bölümde Atatürk’e yer verilmedi.

Hutbenin ilgili bölümü şöyle:

“Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

İşte Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamayan gazeteler