Divriği’de, demiryolunda iş makineleri çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2019 Pazartesi 5:33 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2019 Pazartesi 6:03 pm

Sivas’ın Divriği ilçesinde, demiryolunda çalışma yapılan iş makinesi ile yol kenarında çalışma yapılan kepçe çarpıştı. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 12.00 sıralarında, Divriği’de meydana geldi. Demiryolunda çalışma yapılan ‘plaser’ denilen demiryolu iş makinesi ile yol kenarında çalışma yapılan ve ‘kepçe’ diye tabir edilen kara yolu iş makinesi çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre, 1 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı. Kaza ihbarıyla bölgeye gelen sağlık görevlileri, yaralıları ambulanslarla Divriği Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

TÜNELDE ÇAPIŞTILAR

Divriği ilçesinde, demiryolunda çalışma yapılan iş makinesi ile yol kenarında çalışma yapılan kepçe çarpıştığı kazada yaralı sayısı 7 olarak bildirildi. Kazanın yolda ilerleyen ‘plaser’ denilen demiryolu iş makinesinin güzergah üzerindeki 52 nolu tünelde hurda ray toplayan iş makinesine çarpması sonucu oluştuğu öğrenildi. Olayda, işçilerden Turan Tüzel (44) yaşamını yitirdi. Kazada Adem Kirmit, Cemal Bedir, Mustafa Çaylak, Adem İrem, Kemal Işıldak, Hasan Kılıç, Harun Reşit Türkoğlu ise yaralandı. Divriği Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaralılar, ilk müdahale sonrası Sivas’taki hastanelere sevk edildi. Yaralıların genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

YARALILAR SİVAS’A SEVK EDİLDİ

Divriği Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerin ardından yaralılardan Adem Kirmit ve Mustafa Çaylak, ambulansla Sivas Numune Hastanesi’ne, Adem İrem ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların olay yerinden, kazaya karışan hasarlı durumdaki ‘plaser’ adlı demiryolu iş makinesi ile ilçe merkezine kadar geldikleri belirlendi. Kazanın çalışma yapan araçlar arasındaki iletişimsizlik sonucu yaşandığı sanılıyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.