Disney+’ın dizi ve içeriklerinden memnun olduğunu belirtti

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 8:33 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 6:35 pm

Dijital yayın sektörünün öncü ismi olan Netflix, Disney+ tarafından yayınlanan içeriklerden memnun görünüyor. İşte bu durumun sebebi.

Son dönemde dijital yayıncılığın trend olduğunu söyleyebiliriz. Hali hazırda hem global, hem de yerel olarak yayın yapan pek çok dijital yayın platformu bulunuyor. Küresel çapta yayın yapan dijital yayın platformları için en genel örnek Netflix olacaktır. İş yerele geldiğinde ise BluTV, PuhuTV ve Exxen gibi platformları örnek gösterebiliriz.

Peki işin rekabet boyutuna baktığımızda sektörün lideri kim? Sizlerin de tahmin edebileceği üzere Netflix dünya genelinde sahip olduğu 204 milyonu aşkın abone ile bayrağı önde götürüyor. Fakat artık Netflix’in ciddi bir rakibi var. Disney+.

Disney+

Aslında Amazon Prime Video ve Apple TV+, Disney+’a göre bu sektörde daha uzun bir yayın ömrüne sahipler. Fakat Disney+’ın bomba gibi içerikleri üye sayısını da hızlı şekilde arttırmasını sağladı.

Henüz oldukça kısıtlı sayıda ülkede hizmet vermesine karşın Disney+ abone sayısı 83 milyonu aşmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki süreçte özellikle de Marvel evreninde geçen dizilerin yayına başlamasından sonra bu sayı daha da artacaktır.

Peki Netflix bu konuda ne düşünüyor? Netflix CEO’su Reed Hastings konu ile ilgili yaptığı açıklamada Disney+’ın dizi ve içeriklerinden memnun olduğunu belirtti. Hastings bu tarz içeriklerin kendileri için lokomotif görevi gördüğünü ve daha iyi içerikler ortaya çıkarmak için daha fazla mesai harcadıklarını söyledi.

Çin’in Koronavirüs aşısı tartışma konusu oldu! Türkiye’de etkili olacak mı?