Disney’e dava açan Johansson davanın çözüme kavuştuğunu duyurdu

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 3:51 pm

Disney ve Scarlett Johansson artık gündemde değil. Taraflar, Johansson’ın Black Widow filmi için açtığı dava hakkında bir anlaşmaya vardı.

Hatırlarsanız ünlü oyuncu, şirketin filmini sinemalarda ve Disney+’da aynı anda yayınlama kararı üzerine Disney’e dava açmıştı. Johansson’a göre eğlence devi sözleşmeyi ihlal etmişti. Johansson filmin sadece gişe hasılatından kazanç sağlayacaktı. Bu nedenle söz Black Widow’un hem Disney+’da hem de sinemalarda yayınlanması oyuncunun kazancını baltalıyordu.

Scarlett Johansson

 

Johansson, Black Widow’un yalnızca Marvel ile yaptığı anlaşma kapsamında sinemalarda gösterime girmesi gerektiğini savundu. Oyuncu, açtığı davaya göre, kazancının doğrudan filmin gişe başarısına bağlı olduğunu savunuyordu. Johansson, Disney’in yaptığı kural ihlali sebebiyle 50 milyon dolar kadar kaybedebileceğini bildirmişti. İnsanlar filmi Disney+’da izlemek için Premier Erişim kartı almak zorunda kaldılar.

Disney ve Marvel davanın ilk açıldığı dönemde karşı karşıya gelmekten kaçındı. Ancak daha sonra her iki şirket de gelecekteki işbirliklerinden bahseden bir bildiri yayınladı. Şimdilik anlaşmazlık giderilmiş görünüyor. Disney’in başında şu an farklı bir problem var. Pandemi sebebiyle yaşanan kısıtlamalar kaldırıldığından beri şirket çalışanları çok çalıştıklarını iddia ediyor. Çalışanlar bu gerekçeyle grev yapacaklarını duyurdular. Piyasadaki mevcut kurallara göre, Apple TV+ gibi 20 milyondan az abonesi olan yayın hizmetleri, çalışanlarına daha düşük ücret ödeyebilir. Ancak çalışanlar bu durumdan memnun görünmüyor.

Instagram kullanıcıları artık Messenger’da grup sohbetlerine katılabilecek