Disney Plus üç ayda 7,9 milyon yeni abone ekledi

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 11:00 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 6:07 pm

Çarşamba günü ikinci çeyrek kazanç raporunu açıklayan Disney, 2022’nin ilk üç ayında Disney Plus yayın hizmetine 7,9 milyon yeni abone eklediğini duyurdu.

Bu, Disney Plus Hotstar’a uluslararası olarak abone olan 50,1 milyon kişi hariç, şirketi dünya çapında  toplam yaklaşık 87,6 milyonluk abone sayısına  ulaştırmış oluyor. Yalnızca ABD ve Kanada’da da bile Disney Plus,  toplam 44,4 milyon olmak üzere, bir yıl öncesine göre 7,1 milyon daha fazla aboneye sahip.

 

Şirket ayrıca, Hulu ve ESPN Plus dahil olmak üzere diğer kanalları için de abone sayısının Ocak ayında bildirdiği 196,4 milyondan artarak 205 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

 

Disney Plus

Bu, Netflix’in son zamanlarda aldığı darbeler düşünüldüğünde Disney Plus için çok iyi bir haber. Netflix geçen ay, bir önceki çeyreğe kıyasla 200.000 abone kaybettiğini bildirmişti, bu şirketin on yıldan uzun bir süre içinde yaşadığı ilk düşüş. Aynı zamanda,  Disney Plus geçen çeyrekte 3 milyon yeni abone bildiren HBO ve HBO Max’ten daha hızlı bir büyüme gösterdi (HBO yaklaşık 77 milyon toplam müşteriyle hala Disney’i çok geride bırakıyor). Fakat Netflix’in hala yaklaşık 222 milyon abonesi olduğunu belirtmekte  de fayda var.

 

Son duruma bakıldığında ise bahsi geçen tüm bu şirketlerin, piyasaya sürülen ve birkaç hafta içinde kapanan CNN Plus‘tan çok daha iyi durumda olduğu açık.

Apple iPhone ve iPad’lerde kullanacağı katlanabilir ekranları test etmeye başladı